Κάντε την έγκυο σύντροφό σας να χαμογελά...


Πολλές φορές οι μέλλοντες μπαμπάδες δεν ξέρουν τί να κάνουν για να βοηθήσουν την εγκυμονούσα σύντροφό τους. Την επόμενη φορά λοιπόν, που θα αναρωτιέστε πώς να προσφέρετε τη βοήθειά σας, ακολουθήστε έναν τρόπο από τους παρακάτω, αν και σίγουρα θα το εκτιμήσει ιδαιίτερα αν τους ακολουθήσετε ακόμα και όλους.
  1. Κάντε της ένα μασάζ στα πονεμένα πόδια της.
  2. Πείτε της ότι είναι όμορφη και οτι δε δείχνει καθόλου -μα καθόλου- εξουθενωμένη.
  3. Κρατήστε το στόμα σας κλειστό, όταν κατευθύνεται προς το ψυγείο, για να ξαναγεμίσει το μπώλ με παγωτό.
  4. Μη δίνετε τόση πια σημασία στην κυκλοθυμία της και στις πολύ συχνές, είναι η αλήθεια, μεταβολές της διάθεσής της.
  5. Να κάνετε νεκρική σιγή, όταν την έχει πάρει ο ύπνος στον καναπέ. Πείτε στα μεγαλύτερα παιδιά, αν έχετε, να κάνουν ησυχία, χαμηλώστε ή κλείστε εντελώς το τηλέφωνο.
  6. Μην την εκθέτετε στο γιατρό της. Καμιά φορά δεν είναι απαραίτητο να γνωρίζει ο γιατρός ότι έφαγε μια τεράστια σακούλα με πατατάκια το προηγούμενο βράδυ ή ότι έφαγε ολόκληρο το κουτί με τα σοκολατάκια. Δείξτε λίγη κατανόηση.
  7. Να κάνετε βόλτες και περιπάτους μαζί της.
  8. Μαθετε επιτέλους σε ποια εβδομάδα της κύησης βρίσκεται.
  9. Επίσης καλό είναι να ξέρετε τί σημαίνουνοι συσπάσεις "Braxton Hicks"!
  10. Αφού εκείνης δεν της επιτρέπεται να πίνει αλκοόλ, μην πίνετε και εσείς μπροστά της τουλάχιστον. Προτιμήστε σόδα ή κάποιο χυμό.
  11. Βάλτε και κανένα πλυντήριο και μάθετε επιτέλους ότι τα δαντελένια της εσώρουχα δε μπαίνουν με τα ρούχα, που χρησιμοποιείτε στο γυμναστήριο...
  12. Κανονίστε της να φύγει ένα Σαββατοκύριακο για spa με τις φίλες της και όσο εκείνη θα λείπει, βάψτε το δωμάτιο του μωρού.
  13. Να της προσφέρετε πού και πού ένα μπουκέτο λουλούδια.
  14. Κάθε φορά που σας λέει οτι είναι κουρασμένη για να κάνετε σεξ, να λέτε με χαμόγελο “Δεν πειράζει” και να προσπαθείτε την επόμενη ημέρα, κατά προτίμηση όχι το βράδυ, που θα έχει συσσωρευθεί η κούραση.
  15. Μην αστειευθείτε ποτέ με τα κιλά της και με τον όγκο της. Δεν ξέρετε σε τί φάση θα τη βρείτε, οπότε καλό είναι να αποφύγετε εντάσεις τέτοιου τύπου.
  16. Μπαίνετε καθημερινά στο mother.gr για να μαθαίνετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη φάση στην οποία βρίσκεται η εγκυμοσύνη αλλά και όλες τις τελευταίες συμβουλές, όπως αυτές που μόλις διαβάσατε!